IgoumenitsaHotels1

Καρμπονάρα

karmponaraΗ καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,
  • 5-6 κρόκους αβγών,
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
  • μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,
  • 2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
  • Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
  • Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
  • Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
  • Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
  • Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
  • Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.

Σημείωση:
Το πιάτο αυτό συνοδεύει αρμονικά ένα ιταλικό ροζέ κρασί ή ένα φρουτώδες ελληνικό.

ΠΗΓΗ: www.katiana.gr

< Προηγούμενα Επόμενα >

2 Σχόλια

Επισκέπτης
cara
07 Σεπτέμβριος 2009, 12:38
Η Καρμπονάρα παίρνει το όνομα της από το κάρβουνο μιας και στην Ιταλία σερβίρεται με πολύ (μα πολύ) μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η αυθεντική συνταγή δεν έχει κρέμα γάλακτος αλλά ένα είδος κρέμας που φτιάχνεται από κρόκους αυγών (συνήθως έναν για κάθε άτομο). Αυτό είναι πολύ δύσκολο να πετύχει και για ευκολία αντικαθιστάται συνήθως με κρέμα γάλακτος. Την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους προσθέτουμε λίγο νερό (έτσι ώστε όταν ρίξουμε το μίγμα στα καυτά μακαρόνια να μην γίνει ομελέτα), τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο λάδι. Επίσης δεν έχει μπέικον αλλά παντσέτα, η οποία είναι το μπέικον που προέρχεται από την κοιλιά του χοίρου σε αντίθεση με το ελληνικό που είναι από το μπούτι. Τέλος το τυρί κανονικά πρέπει να είναι πεκορίνο αλλά και μια ιταλική παρμεζάνα κάνει την δουλειά της. Όσο εύκολη και αν ακούγεται η συνταγή είναι πολύ δύσκολη και αν και την έχω διδαχθεί από τον Ιταλό πατέρα μου, ποτέ δεν έχω καταφέρει να την κάνω όπως εκείνος.
admin
Νικόλαος Δάλλας
07 Σεπτέμβριος 2009, 12:45
Cara αυτή πράγματι είναι μία συνταγή που έχω δοκιμάσει από ένα Ιταλό φίλο μου και ήταν καταπληκτική .Αλλά και η παραπάνω πρέπει να είναι πολύ καλή και περιμένω σχόλια. Θα αναδημοσιεύσω μία Ιταλική που έχω βρει με περισσότερες λεπτομέρειες.
Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Ειδοποιήσεις μέσω e-mail

Δεν θέλω να λαμβάνω πλέον ειδοποιήσεις για νέα σχόλια σε αυτό το άρθρο

Διαφήμιση2
IgoumenitsaHotels3

Gr-Eshop Προσφορές!!

Προσφορές με χαμηλές τιμές!!

Τι παίζει η τηλεόραση !

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2335307

Online χρήστες

Έχουμε 71 επισκέπτες σε σύνδεση